Netwerk GGZ Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

Het Netwerkpunt richt zich naar hulp-en dienstverleners en heeft volgende opdrachten:
 

Oriëntatie

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag.  Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. Daarnaast maakt het Netwerkpunt op basis van de gestelde oriëntatievragen eveneens een bundeling van knelpunten die gesignaleerd kunnen worden op netwerkniveau.

 

Heeft u een vraag naar orientatie? U kan ons bereiken op het nummer 09/216.74.70 op ma-di-do-vrij van 9-12u. U kan ons ook steeds via mail bereiken op netwerkpunt@pakt.be.

 

Deskundigheidsbevordering

Het netwerkpunt wil inzetten op de deskundigheid van hulp- en dienstverleners de zorglijnen heen.
 
Vragen rond vorming, advies, consult en dergelijke kunnen gesteld worden aan het netwerkpunt. Vervolgens wordt er op zoek naar partners met een mogelijks aanbod in de materie. Het netwerkpunt brengt vervolgens beide partijen met elkaar in contact.
 
Het netwerkpunt investeert verschillende initiatieven om de deskundigheid te bevorderen:
  • Het organiseren van intersectorale intervisies.
  • Het organiseren van cluster-ringen waarbij ontmoeting en uitwisselen van informatie rond een specifiek thema centraal staat.
  • Vormingspakketten opstellen voor huisartsen, voor nieuwe medewerkers,..
  • Vreemdgaan is een methodiek die medewerkers in de hulpverlening intersectoraal wil stimuleren om een kijkje te nemen in een andere organisatie.
    • Om een vacature op te maken als gastorganisatie of om te reageren op een vacature als deelnemer volg je deze link.
  • Een overzicht aanbieden binnen psycho-educatie.

 

Heeft u een vraag rond deskundigheid? U kan ons bereiken op het nummer 0490/44.59.41. U kan ons ook steeds via mail bereiken op netwerkpunt@pakt.be.

 

 


Wanneer u een vraag heeft die zich situeert binnen de regio Aalst-Dendermonde-Sint Niklaas, kan u terecht bij de collega's van het netwerk ADS.

  • Advies & Coaching GG ADS richt zich op hulp- en dienstverleners die op zoek zijn naar de gepaste hulpverlening voor jongeren en volwassenen (16-65jaar) binnen de GGZ regio Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. Door middel van coaching, vorming en intervisie probeer Advies & Coaching GG ADS de deskundigheid bij hulp- en dienstverleners te bevorderen.
 
 
Voor de doelgroep kinderen en jongeren verwijzen we naar onze collega's van RADAR en ACT.
  • Netwerkpunt RADAR ondersteunt professionelen uit de 0de en de 1ste lijn in hun zoektocht naar de gepaste hulpverlening voor kinderen en jongeren (0-18jaar) met (een vermoeden van) geestelijke gezondheidsproblemen. Tel: 09 216 74 70 of Email: netwerkpunt@radar.be
  • Voor vragen rond jeugdhulp kan je terecht bij de Afdeling Continuïteit en Toegang (ACT).