Netwerk GGZ Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

Het Netwerkpunt richt zich naar hulp-en dienstverleners en heeft volgende opdrachten:
 

Oriëntatie

Hulp- en dienstverleners die zoekende zijn in het GGZ-aanbod regio Gent-Eeklo-Vlaamse Ardennen kunnen terecht bij het Netwerkpunt met algemene of casus specifieke vragen. De medewerkers van het Netwerkpunt geven informatie rond het aanbod dat het beste aansluit op de gestelde vraag.  Het Netwerkpunt neemt geen verwijzing over maar gaat wel op zoek naar een goede match tussen vraag en aanbod. Daarnaast maakt het Netwerkpunt op basis van de gestelde oriëntatievragen eveneens een bundeling van knelpunten die gesignaleerd kunnen worden op netwerkniveau.

 

Deskundigheidsbevordering

Het netwerkpunt wil inzetten op deskundigheidsbevordering bij hulp- en dienstverleners.
 
Het netwerkpunt investeert verschillende initiatieven om de deskundigheid te bevorderen:
  • Het verbinden van vraag en aanbod inzake expertise-uitwisseling.
  • Het organiseren van intersectorale intervisies.
  • Het organiseren van cluster-ringen waarbij ontmoeting en uitwisselen van informatie rond een specifiek thema centraal staat.
  • Vormingspakketten opstellen voor huisartsen, voor nieuwe medewerkers,..
  • Het stimuleren van Vreemdgaan-Wisselleren is een methodiek die medewerkers in de hulpverlening intersectoraal wil stimuleren om een kijkje te nemen in een andere organisatie.

 

Zuurstoflijn

Vanuit Het PAKT wordt, door een samenwerking van CGG Eclips, RCGG Deinze Eeklo Gent, RC Mirabello, MCT Zuid en Het Netwerkpunt, een ondersteunend aanbod voorzien voor zorgverleners die vanuit de huidige coronacrisis hun eigen welbevinden dreigen te verliezen. De medewerkers van de zuurstoflijn bieden telefonisch consult en indien nodig vervolgzorg. 
Dit aanbod is (voorlopig) enkel voor zorgverleners binnen de ELZ Gent, ELZ Oost-Meetjesland, ELZ West-Meetjesland, ELZ Schelde en Leie en ELZ Scheldekracht.

 

Contact

T. 09 397 09 87

Permanentie: ma-di-do-vrij van 9 tot 12u

Of via mail op netwerkpunt@pakt.be


Wanneer u een vraag heeft die zich situeert binnen de regio Aalst-Dendermonde-Sint Niklaas, kan u terecht bij de collega's van het netwerk ADS.

  • Advies & Coaching GG ADS richt zich op hulp- en dienstverleners die op zoek zijn naar de gepaste hulpverlening voor jongeren en volwassenen (16-65jaar) binnen de GGZ regio Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas. Door middel van coaching, vorming en intervisie probeer Advies & Coaching GG ADS de deskundigheid bij hulp- en dienstverleners te bevorderen.
 
Voor de doelgroep kinderen en jongeren verwijzen we naar onze collega's van RADAR en ACT.