Netwerk GGZ Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

Het crisisteam richt zich tot volwassenen vanaf 18 jaar in de thuissituatie met een psychiatrische problematiek in een acute crisis. men biedt crisisbegeleiding voor een duurtijdperiode tot één maand:

  •     ondersteuning van de cliënt en zijn omgeving in de crisissituatie, gebruik makend van de krachten van de patiënt en die van de omgeving
  •     adequate organisatie van zorg/doorverwijzing bij/na psychiatrische crisis of crisisopname
  •     kortdurende psychologische begeleiding

Het MCT verplaatst zich binnen de stad Gent en de gemeenten Afsnee, Desteldonk, Drongen, Gentbrugge, Ledeberg, Mariakerke, Mendonk, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Kruis-Winkel, Wondelgem, Zwijnaarde, Destelbergen, Heusden, Melle, Gontrode, Evergem, Wippelgem, Doornzele, Kerkbrugge, Langerbrugge, Belzele, Ertvelde, Rieme, Sleidinge, Kluizen, Lovendegem, Vinderhoute, Merelbeke, Bottelare, Lemberge, Melsen, Munte, Schelderode, De Pinte, Zevergem, St-Martens-Latem, Deurle, Lochristi, Hyfte, Beervelde, Zaffelare, Zeveneken.

Nieuw! Ook de gemeenten Oosterzele, Gavere, Nazareth en Deinze kunnen nu beroep doen op het mobiel crisisteam!

Aanmeldingen gebeuren telefonisch door professionele verwijzers. Bij aanmelding zal de aard en ernst van de crisis in kaart gebracht worden, volgende gegevens worden bevraagd: identiteit en coördinaten van de aanmelder, de identiteit van de cliënt, voorgeschiedenis, huisarts, netwerk (familie, vrienden,...)

 

Contact:

tel: 09 332 14 14 (7 dagen op 7 - 24u op 24u) - mct@pakt.be

 

Klik hier om de folder te raadplegen.