Netwerk GGZ Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

1. Algemene richtlijnen

  

 

Richtlijnen in een andere taal of gebarentaal

 

2. Specifieke richtlijnen van de overheden (federaal en Vlaams) in de zorg naar cliënten

Specifieke voorzorgsmaatregelen voor huisartsen, zorgverleners, woonzorgcentra, scholen en crèches kan je vinden via deze link

Richtlijnen voor de GGZ zijn terug te vinden via deze link.

Richtlijnen mobiele teams 17 maart en 1 april.

Richtlijnen ELP kan je hier bekijken.

 

3. Betrouwbare informatiebronnen

Verschillende bronnen rapporteren niet altijd eenduidig en de richtlijnen veranderen snel. Dit kan voor heel wat mensen extra onzekerheid en verwarring teweeg brengen. Dit is een normale menselijke reactie op een abnormale situatie. Het volgen van geruchten en ‘fake news’ kan leiden tot buitenproportionele reacties en eventuele paniekreacties.

 

We adviseren om een juiste informatiebron raadplegen op regelmatige basis, niet voortdurend. Raad cliënten ook aan om op te letten met informatie die door onbekenden verspreid wordt via sociale media.

 

Online Medische Chat

 

 

Enkele Belgische artsen namen samen het initiatief om de verspreiding van 'fake' nieuws tegen te gaan. Het doel hiervan is om Belgische patienten te helpen en antwoorden te geven op al hun vragen gerelateerd aan hun gezondheid.

Cliënten kunnen zich gratis inloggen en al hun vragen stellen in verband met Covid-19. Deze zullen onmiddellijk beantwoord worden door huisartsen zodat men een betrouwbaar en gepersonaliseerd antwoord kan krijgen.

De chat is elke dag van de week geopend van 9-14u.