Netwerk GGZ Gent - Eeklo - Vlaamse Ardennen

Zorg voor zorgverleners: bekijk de getuigenis over de Zuurstoflijn en bezoek de Facebookpagina!

Als zorg- of hulpverlener zorg je dagelijks voor anderen. Maar ben je ook sterk in zelfzorg? De voorbije maanden kwam er heel wat op jullie af en werd je geconfronteerd met heel wat emoties & ervaringen. Het niet meer kunnen zorgen voor anderen zoals je dat gewend bent, het combineren van het werk met een gezin, het moeilijk kunnen afsluiten na een zware dag... Ieder beleefde en beleeft nog steeds deze periode op zijn/haar eigen manier. Bij de zuurstoflijn kan je een luisterend oor vinden waar jouw zelfzorg en veerkracht centraal staan.

 

De zuurstoflijn is elke voormiddag van 9u-12u bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op het nummer 09 397 09 87. Je komt terecht bij één van de medewerkers van Het PAKT (Netwerk GGZ volwassenen). Zij beluisteren je in alle discretie en plannen een moment in waarop één van de zuurstofmedewerkers je zal opbellen. Het zuurstof-telefoontje kan dus plaatsvinden op een moment dat voor jou past.

 

Vragen? Twijfel niet om ons via facebook via de chatfunctie te contacteren.

 

Dankzij de ondersteuning van de Stad Gent wordt het aanbod van de Zuurstoflijn ook uitgebreid naar ondernemers in het Gentse die behoefte hebben aan een luisterend oor. Ook voor ondernemers waren de laatste maanden een periode van vallen, opstaan en weer doorgaan. De verplichte sluiting en het blijvend vinden van creatieve oplossingen vroegen en vragen nog steeds enorm veel. Ondernemers zetten alles op alles om dit door te komen. De impact van deze periode en het effect op de eigen draagkracht zijn groot. Via de Zuurstoflijn bieden we in een gesprek rond de eigen individuele beleving de nodige ondersteuning om deze moeilijke periode ook mentaal te kunnen overbruggen.

 

De zuurstoflijn is een samenwerking van CGG Eclips, RCGG Gent-Eeklo-Deinze, Mobiel Crisis Team, Revalidatiecentrum Mirabello en Het PAKT met steun van Stad Gent.

 

Ook in teamverband werd de voorbije maanden alles op alles gezet om de strijd tegen Covid-19 aan te gaan. De impact van deze crisismodus op het team en elke individuele zorgverlener is groot. Daarom bieden wij vanuit de CGG's en het CAW samen ondersteuning aan teams. Tijdens deze verbindende teamsessies wordt stilgestaan bij het uitzonderlijke van de voorbije maanden, wat dit gedaan heeft met het team en hoe elk deze periode beleefd heeft. Als leidinggevende interesse in wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op via de zuurstoflijn of via netwerkpunt@pakt.be - Meer info via www.pakt.be

 

Meer weten?

Getuigenis huisarts Amelieke:

https://www.facebook.com/stadsbestuurgent/photos/a.283870751714296/3053142538120423/

https://youtu.be/v42jiwJ_iIE